Bundestagi bizottsággal tárgyalt az ellenzék

Nagy körúton van Németország parlamentjének, a Bundestagnak az Emberi Jogi Bizottsága hazánkban. Szeretnék feltérképezni, hogy mi a helyzet a hazai kisebbségekkel, a szegényebb réteg lehetőségeivel. De nem csak úgy körülnézett a delegáció. Egy hetett töltött itt és igyekeztek mindenkit meghallgatni.

7 tagú bundestagi delegáció

A német Bundestag Emberi Jogi Bizottságából 7 tagot delegáltak. Renalta Alt a bizottság delegációvezetője, az FDP (a német liberális Szabad Demokrácia Párt) képviselője, Falko Großmann az SPD (a Németországi Szociáldemokrata Párt) képviselője, Heike Engelhardt szintén az SPD képviselője, Norbert Altenkamp a CDU/CSU (a német Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió) képviselője, Jürgen Braun az AfP (a német szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak) képviselője, Katja Ullrich-Zessner a Magyarországi Német Nagykövetség, politikai és protokoll referense és Andrea Eriksson a bizottság koordinátora érkezett Magyarországra.

A delegáció civil szervezeteknél, vidéken, a kormánynál és az ellenzéknél is járt.

Varga Juditnál is jártak

Az igazságügyi miniszternél, Varga Juditnál is jártak. Információink szerint Varga Juditék egy mézes-mázas díszfogadást készítettek a delegációnak és a miniszter előadta, hogy Magyarországon minden rendben van. Az LMBTQ-jogokat azzal magyarázta például, hogy Magyarországon engedélyezett a Pride felvonulás, ezért minden joga megvan az homoszexuális embereknek.

Az ellenzék kitálalt

Szombaton az ellenzékhez is ellátogatott a parlamentbe a német Bizottság delegációja. Találkozott MSZP-s, Momentumos, DK-s és Párbeszédes politikusokkal és szakpolitikusokkal. Az ellenzék gyakorlatilag rájuk ömlesztette a magyarországi problémákat.

A delegáció információink szerint folyamatosan kikerekedett szemekkel szembesült a hazai helyzetről, és újat is hallott. A legnagyobb meglepődés számukra az MSZP által delegált fiatalok tapasztalat alapján elmondott beszámolója volt.

› friss

HIRDETÉS

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img