Tanári engedetlenség: tovább nőtt a tiltakozó pedagógusok száma

Egyre több iskola tanára csatlakozik az országos tiltakozáshoz.

Tovább gördül a tanári engedetlenség. Egyre több iskolában tiltakoznak a pedagógusok.

A múlt hét hétfőn elindult tiltakozási hullám már a kistelepülések iskoláit is elérte. A tanárok azért tiltakoznak, mert a kormány február 11-i rendelete lényegében ellehetetleníti a március 16-ra tervezett sztrájkot. A rendelet előírja, hogy a tanároknak sztrájk alatt is meg kell tartaniuk az óráik jelentős részét, és minden osztályban külön gyermekfelügyeletet kell biztosítani.

A pedagógusok úgy értékelik, elvették tőlük a valódi, látható sztrájk lehetőségét, miközben a szakszervezetek hónapok óta tárgyalnak a minisztériummal a sztrájkkövetelésekről, eredménytelenül. Ezzel a Fidesz kormány mintegy felrúgta a pedagógusok sztrájkhoz való alapjogát.

→ Kapcsolódó:
Pedagógus sztrájk: nincs társadalmi támogatottság

A tanárok nem tehettek mást, a polgári engedetlenség eszközéhez nyúltak. A héten számos iskolában a tanára kar egy része reggel 2-3 órás időtartamra megtagadták a munkavégzést. Hétfőn 8 iskola mintegy 100 tanára, kedden szintén százas nagyságrendű volt a csatlakozó tanárok száma. A mai napon Budapesten és több vidéki városban is folytatódott a tanárok polgári engedetlenségi akciója, a tiltakozók száma országosan meghaladta háromszázat.

A pedagógusok akciójához számos ellenzéki politikus is csatlakozott.

Forrás: 24.hu, 444!

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img