Megvan a tettes, aki halálos fenyegetést küldött Jézsó Gábornak, az ellenzék borsodi jelöltjének

Az elkövető nem tudott magyarázatot adni tettére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság közölése szerint:

Sikerült beazonosítani az elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A 27 éves környékbeli nő egyelőre nem tudott magyarázatot adni a tettére, de elismerte, hogy ő küldte az üzenetet. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja az eljárást.

Életveszélyes fenyegetést tartalmazó email üzenet

Mint az a híradásokból ismeretes,  január végén Jézsó Gábor (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6 sz. OEVK ellenzéki képviselőjelöltje) egy fenyegető email üzenetet kapott. Az email tartalma egy véres kést ábrázoló kés képe és a „megkésellek” szöveg volt. A képviselő feljelentést tett a rendőrségen a feltehetően álnévről érkezett fenyegetés ügyében és ez alapján indult meg a nyomozás.

Jézsó Gábor képviselőjelöltet a kampány közben telefonon értük el, csak pár rövid kérdés erejéig tudott csak nyilatkozni:

Hogyan értékeli a fejleményeket?

A rendőrség  szerint nem politikai indíttatású volt az üzenet. Én azonban nem tudok más okot elképzelni. Egyrészt az email időzítése és tartalma miatt. Másrészt a kormány szította indulatok, Fidesz gyűlöletpolitikája miatt ez igenis politikai indíttatás.

Nem volt személyes kapcsolata az elkövetővel?

Nem. Egyáltalán nem ismertem, azt sem tudom, hogy a személyes email címem hogy jutott el hozzá? Ez a másik ok, ami miatt számomra egyértelmű, hogy ez nem személyes ügy.

Eltántorította a jelöltségtől ez az eset?

Nézze! A Szerencs és Tiszaújváros körzetben élő emberek jó emberek. De az elmúlt évek folyamatos szegényedése, a lehetőségek beszűkülése és a számos probléma miatt feszültség van mindenkiben. Ehhez párosul a kormánypárt folyamatos gyűlölet szítása, agresszív ellenségkreálása.

Az, hogy ilyen megtörténik, az nem az emberek hibája, hanem e kormányé, a Fideszé. Ez is bizonyíték arra, hogy változás kell. És amikor én vállaltam a jelöltséget, akkor hoztam egy elhatározást: azért fogok küzdeni, hogy legyen változás, legyen Magyarországnak és a magyar embereknek egy olyan kormánya, ami megszünteti ezeket a feszültséget, ezt a gyűlöletet.

Nem tántorított el a dolog, hanem nagyobb munkára sarkalt.

Fotó: Erdős László
Forrás: a jelölt stábja | Kép: Erdős László

 

 

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img