Erdélyből toboroz a Fidesz aktivistákat

Rosszul áll a Fidesz talpas aktivistából, de bőven van pénz fizetett embert találni.

A transtelex cikkéből derült ki, hogy a Fidesz erdélyi egyetemisták közül toboroz aláírásgyűjtőket a hazai kampányhoz. A tíznapos itteni munkáért cserébe kb. 65 000 forintnak megfelelő lejt fizetnek, valamint szállást és étkezést is biztosítanak.

A telex információi szerint  a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) egyik tagjától származik az a felvívás amely most napvilágra került:

– Sziasztok! Van egy munkalehetőség, a lényeg, hogy Budapesten február 17–27. között kampányolni kell, szállás, utazás, kaja biztosítva van, illetve a fizetés úgy 900 lej körül van. Érdekel valakit?”
– Milyen kampány? Jól megfizetik.
– Fidesz, általában aláírásgyűjtés

Más források szerint nem csak a KMDSZ, hanem több, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ) köthető szervezeten belül is folyik a toborzás. A jelzett időszakban több száz erdélyi fiatal dolgozott/dolgozik a magyar kampányban.

Egyes információk szerint a kormánypárt igen rosszul áll hadrafogható fiatal aktivistával. A kopogtatás, az aláírásgyűjtés igen fárasztó munka és az egyre idősödő fideszes szavazóréteg már nem igazán tud ilyen munkát végezni. A magyar fiatalok pedig jórészt elutasítják a Fideszt, inkább az ellenzéket támogatják aktivistaként. De a kormánypárt gyakorlatilag korlátlan anyagi forrásokkal rendelkezik, így könnyedén tudja pótolni a hiányzó aktivistákat fizetett munkaerővel. Az ellenzék számára ez a lehetőség nem adatott meg.

Forrás: telex

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img