Elmebaj, amit a Fidesz megmondóemberek mondanak az orosz-ukrán helyzetről

A Fidesz belső propagandagépezet beindult: célpontjuk a kevésbé informált lakosság, hogy az EU, az USA és a NATO felelősségének mutassák be Oroszország fagyveres agresszióját.

Miközben az egész világ az Orosz fegyveres agresszióra koncentrál és az összes valóban demokráciában gondolkodó kormány hangosan ítéli el a háborút, A Putyin-barát Orbán kormány mélyen hallgat. Sőt, próbálja egészen hamis irányba tolni a hazai kommunikációt.

A 444 összeállításából kiderül, hogy a Fidesz megmondóemberei az elmúlt hetekben teljes erővel beleálltak az oroszbarát vonalba. A Rogán propaganda másodvonalbeli emberei kényszeredetten, egymást túllicitálva, szolgaian próbálják áttolni a hamis üzenetet:

Oroszország áldozat, mindenről az EU, az USA és a NATO tehet

  • HírTV Sajtóklubb, január 30. 

Bayer Zsolt még január elején magabiztosan, mintegy a mindentudó bizonyosságával  állította, hogy nem lesz fegyveres konfliktus:

„Annak semmi esélye nincs.
Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja.

Bayer Zsolt nagyon nagyot tévedett. De a műsorban mondott még érdekeset arról, hogy miért a „hülye Németek”, Amerika, az EU és a NATO a felelős:
Amerika csörgeti a kardot, és erre nyomásgyakorlással kötelezi a NATO-tagállamokat és az Európai Uniót. Ilyen nyilatkozatok jönnek, hogy a háború esélye 70-90 százalék. A háborús retorika részeként ilyenek hangoznak el Amerikából, hogy evakuálni kell a kijevi amerikai nagykövetség tagjait. Miért is kell ev…mindenki hülye?

Bencsik András folytatta a gondolatmenetet:
Amerika ezerrel nyomul, hogy kiprovokáljon egy fegyveres konfliktust”, de nem akar ez összejönni, mert az oroszok nem ugranak rá.

Gajdics Ottó szerint:
„Sajnos kísértetiesen hasonlít arra, hogy amikor az amerikai gazdasággal baj volt – ha visszatekintünk a közelmúlt történelmére –, akkor mindig elővették a fegyvereket”.

A műsor ezen része itt tekinthető meg: YouTube

  • HírTV Sajtóklubb, február 6.

Bencsik András magyarázata szerint:
Mindent megtett a NATO Amerika befolyására, hogy kirobbantson, kirobbantasson egy orosz-ukrán háborút, amiből valami csúnya dolog is kisülhetett volna. Az Orbán–Putyin-találkozó után úgy érezte, közel volt a háború, de Orbán bátorságának hála, az ő közbenjárására megúsztuk.

Bencsik András is nagyot tévedett, Orbán barátsága és közbenjárása nem állította meg a háborút.

Bencsik Gábor egy minden valóságot nélkülöző kijelentést tett:
Amerika egyik elsőszámú célja Oroszország bekebelezése, térdre kényszerítése.

Gajdics Ottó sem akart lemaradni: Az egész konfliktus, ami miatt itt most megint emberek retteghetnek a háborútól és retteghetnek attól, hogy tönkremegy mindaz, amit a békében létrehoztak, az egyes egyedül az Amerikai Egyesült Államoknak köszönhető.
Joe Biden eltéved a saját kertjében is, és Amerika a hanyatlását azzal kompenzálja, hogy Ukrajnában hisztériázik, illetve mert el kell valahova sózni az amerikai palagázt.

A műsor ezen része itt tekinthető meg: YouTube

  • HírTV Sajtóklubb, február 13.

Bencsik András újra megfejti a világpolitika rejtelmeit:
Amikor tényleg az amerikaiak, mert ne kerteljünk, az Amerikai Egyesült Államok borzasztóan szeretne kirobbantani egy lokális háborút itt, Kelet-Európa térségében.

  • KarcFM, február 21.

Boros Imre a rádióban azt mondta:
Itt tartunk, háború nincs, hála Istennek, hisztéria van.
Majd egy zavaros eszmefuttatás után:
Érdeklődés hiányában a háború elmaradt, a hisztéria megy tovább.

  • De van olyan is, aki szerint lehet viccelni egy háborús konfliktussal

Deák Dániel Megafonos influenszer február 17-én egy (azóta már nem elérhető) Fabebook bejegyzésben nevetett nagyot a helyzeten. És a Mandiner is szintén 17-én arról írt, hogy Viccelnek az orosz invázióval a Kremlben.

A Fidesz propagandagépezete tehát folytatja az oroszbarát retorikát

Látható, hogy míg az Orbán kormány hivatalosan csendben van, a belső propagandagépezet beindult. Célpontjuk a kevésbé informált lakosság, hogy hamis információkkal az EU, az USA és a NATO felelősségének mutassák be Oroszország fagyveres agresszióját.

Mindez tökéletesen beleillik Orbán Putyin-barát és Oroszország barát ideológiájába. És tökéletesen beleillik a Fidesz Európai Unió ellenes, USA ellenes és NATO ellenes ideológiájába is.

Forrás: 444.hu, HírTV, KarcFM, YouTube, Facebook

 

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img