Eljárást indítanának az V. kerület fideszes polgármestere ellen

A Fővárosi Közgyűlés vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szentgyörgyvölgyi Péter ellen.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a fővárosi közgyűlés négy frakcióvezetője Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi fideszes polgármestere ellen – tudta meg az rtl.hu. A beterjesztett javaslatról és a vizsgálat megindításáról az ellenzéki többségű ügyrendi, nemzetiségi, összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság szerdai zárt ülésén dönt majd.

Ha az eljárás megindul, vizsgálni fogják a belváros polgármesterének ingatlanvásárlásait. A fideszes politikusnak nyolcnapos határidővel kéne bemutatnia az általa 2018-ban és 2020-ban vásárolt ingatlanok adásvételi szerződését. Ha ennek a kérésnek nem tenne eleget, akkor a bizottság az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivataltól, valamint Bakonybél településtől próbálná meg beszerezni a dokumentumokat.

Szentgyörgyvölgyi kiadásai nincsenek összhangban a bevételeivel

A kormánypárti polgármesternek kiterjedt ingatlanbirodalma van: eltérő tulajdonhányaddal 17 különböző méretű rét, szántó, erdő, vízmosás valamint legelő van a nevén Bakonybélen, ezek összterülete mintegy 60 hektár. Tulajdonosa még egy 31 négyzetméteres és egy 99 négyzetméteres budapesti lakás felének, valamint az I. kerületben egy 72 négyzetméteres lakás harmadának is.

A gyanú szerint ez az ingatlanbirodalom és annak növekedési üteme (apolgármester vagyonnyilatkozatainak összevetése alapján) nincs összhangban a politikus anyagi helyzetével.

Forrás: RTL | Kép: Népszava

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img