Elitélték Szabó Zsolt (Fidesz-KDNP) képviselőt

Egy hatósági határozat szerint Szabó Zsolt megsértette a törvényt.

Szabó Zsolt a kampányában törvénytelen módon és valótlan állítással befolyásolta a választói akaratot. Ez derül ki a Heves megye 03. számú OEVK Választási Bizottság pénteki határozatából.

A 25/2022. (III. 18.) számú OEVB határozat szerint Szabó Zsolt (Fidesz-KDNP) megsértette:
– a választás tisztaságának megóvása;
– a jelöltek és jelölő szervezetek esélyegyenlősége;
– a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve
törvényi előírásokat, amikor Lőrinci település fejlesztéseit úgy mutatta be, mintha azok az ő személyéhez lennének köthetők.

A Lőrinci településről szóló Facebook bejegyzése olyan mértékben sugallt valótlanságokat, hogy az felháborította a helyi lakosokat. Egy magánszemély bejelentéssel élt a Választási Bizottság felé és önkormányzati dokumentumokkal bizonyította Szabó Zsolt által sugallt dolgok valótlanságát.

A helyi Választási Bizottság rövid vizsgálat után a határozat szerint kijelentette, hogy Szabó Zsolt megsértette a törvényt és a jelöltet eltiltotta a további jogsértésektől.

A bizottsági szavazáson csak a Mi Hazánk Mozgalom támogatta Szabó Zsoltot

A Bizottság összes jelenlévő tagja közül csak a Mi Hazánk Mozgalom delegáltja szavazott nemmel, mindenki más egyértelműen támogatta a Fidesz-KDNP jelölt elmarasztalását.

Az így megszületett elítélő határozat tehát erősen támogatott volt. Fellebbezésnek ugyan még van helye (a Nemzeti Választási Bizottság dönthet az ügyben), de a benyújtott bizonyítékok elég erősek.

Szabó Zsolt megtéveszti és hülyének nézi a választókat

A fideszes képviselő ezek szerint úgy gondolja, hogy Heves megye 3 számú választókerület szavazói nem jönnek arra rá, hogy sorozatosan átveri őket. Sokadik alkalommal próbálja ügyes kommunikációval elfedni azt a valóságot, hogy a térség az ő irányítása alatt folyamatosan csúszik le.

Például a hatvani kalandparkot is próbálta hatalmas fejlesztésnek „beadni”, miközben a világon semmi szükség nincs rá. Az arra elköltött 1100 milliárdnak lett volna jobb helye is. De települések piacfelújítási programja is csak a kommunikáció szinten mutat jól, a valóságban alig valósult meg.

Az önkormányzatok szerint is durva, amit Szabó Zsolt művel

Információink szerint magánbeszélgetéseken számos önkormányzati testületi tag, sőt polgármester is arról beszél, hogy tarthatatlan, amit a fideszes képviselő velük tesz.  Bár hivatalosan egy helyi politikus sem vállalja véleményét, egyre erősebbek azok a hangok a települési önkormányzatokban, melyek szerint Szabó Zsolt csak árt a településnek és az embereknek.

Jó, hogy nem azt hazudja, hogy ő építette a Grassalkovich kastélyt!” – jegyezte meg az egyik általunk megkérdezett önkormányzati képviselő, aki szerint: „Szabó kiskirályként akar uralkodni. Sokakat politikai hatalommal tart kézben, kvázi zsarol egy csomó helyi politikust. És ha az önkormányzat saját erőből, az ő támogatása nélkül valami jót összehoz, akkor jön és úgy tesz, mintha ő csinálta volna. Az itt élő emberek meg azt hiszik, hogy mi nem csinálunk semmit. Pedig az elvont állami források ellenére nagyon keményen dolgozunk a települések fejlesztésén. De az országgyűlési képviselő nem partnerünk ebben.

Szabó Zsolt mindent bevet a kampányban, hogy elkerülje a bírósági ítéletet?

A helyi és az országos politikát is jól ismerő elemző szerint néhány Fidesz képviselő a „túlélésért küzd”. Az ő érintettségüket is vizsgáló, folyamatban lévő vagy éppen felfüggesztett, de létező ügyészségi nyomozások és egyéb szervezetek által indított vizsgálatok hamarosan elérhetik a vádemelést.

A korrupcióval és az EU pénzek lenyúlásával kapcsolatos bizonyítékok és a nyilvános nyomozati információk alapján benne van a pakliban egy szabadságvesztés kiszabása is a későbbi vádlottak esetében. Látva a szintén fideszes Boldog István ügyét – ahol már a vádemelés is megtörtént – joggal aggódik számos jelenlegi képviselő.” – nyilatkozta az elemző.

A dél-hevesi térség számos településén a Boldog-módszerhez hasonló módon történt az Európai Uniós források megcsapolása. Erről már számos tényfeltáró anyag beszámolt és számos bizonyíték állhat a hatóságok rendelkezésére. (pl.: link, link)

Ismerve az eddigi ügyek lefolyását, mindig van egy alacsonyabb szintű érintett, aki menteni akarja magát és elkezd vallomást tenni. Onnantól az események felgyorsulnak és nagyon hamar bíróságra kerülhet az ügy. Húzni kell az időt. Ezért fontos számos képviselőnek, hogy választást nyerjen. A mentelmi jog ad némi védelmet nekik és elkerülhetik a kormányváltással járó elszámoltatást.” – tette hozzá az elemző.

Forrás: HEV03 OEVB, K-Monitor, Ügyészség

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img