Egységes Ellenzék ifjúsági szervezetei: a Fidesz megbukott

Bizonyítványt függesztettek az ellenzéki a fiatalok Orbán Viktor hivatala elé.

Az Egységes Ellenzék pártjainak ifjúsági tagozatai pénteken együtt álltak ki, hogy jegyeket osztogassanak a Fidesz teljesítményére. Az eredmény e bizonyítvány alapján bukás.

Az egységes kiállás kiváltó oka az volt, hogy kiderült a Völner Pál körül elhatalmasodó ügy kapcsán: néhány telefonnal intézett egyetemi érdemjegyet hozzátartozójának úgy, hogy nem kellett vizsgát tennie.

Nem voltak sokan, de nem is ez volt a cél

A közös kiálláson nem voltak túl sokan, noha nem is tüntetésnek hívták. De az kétségtelen, hogy azonos állásponton vannak az ifjúsági szervezetek és nem csak anyapártjaik, hanem ők is összefogtak a közös ügy érdekében.

Az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az MMM fiataljai szóltak néhány fontosabb mondatot egy emelvényen. Beszédjeikben kiemelték, hogy nem szeretnének egy olyan országban élni, ahol surranópályán megelőzik a tisztességtelen Fideszes párttagok őket, miközben ők keményen tanulnak.

Súlyosabb a probléma, mint aminek tűnik

Az MSZP Ijfúsági Tagozatának elnöke arról is beszélt, hogy hiányzik már az a bizonyos társadalmi lift, ami lehetővé teszi bárkinek, hogy elindulhasson egy anyagilag magasabb társadalmi rétegbe, ami által bárkiből lehessen a család első diplomása, első cégvezetője. Szerinte ezt az államnak kellene biztosítania, amit most nem tesz meg. Ezért van szükség a kormányváltásra.

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke szerint nem csoda, hogy kivándorolnak a fiatalok hazánkból, mert megint csak néhány kiváltságosnak van lehetősége. Ezen fordítani kell április 3-án.

Az esemény végén bizonyítványt osztottak az ifjúsági szervezetek vezetői és a jelenlévő fiatalok. Amiben egyértelműen jelezték, hogy a vizsgán ugyan átmentek a Fideszesek, de náluk megbuktak.

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img