Budapest 13-as OEVK fordított: Vajda Zoltán bekerült az országgyűlésbe

Az ellenzéki képviselő az egyik legerősebb Fideszes körzetben győzött. Vajda az MSZP frakcióba ül be.

Az április 3-i választás szavazatszámlálása után (98,63% feldolgozottságnál) Szatmáry Kristóf (Fidesz-KDNP) csupán 38 szavazattal állt győzelemre Vajda Zoltánnal (Egységes Ellenzék) szemben. Ez volt a legszorosabb eredmény az összes OEVK közül és joggal izgulhatott mindkét oldal, hiszen hátra volt még a külföldön szavazók és az átjelentkezett szavazók voksainak megszámolása.

Szombat reggel kezdték meg a borítékok felbontását és az abban lévő szavazólapok összekeverését a kb. 600 itthoni szavazólappal. Majd megkezdődött a végleges szavazatszámlálás.

Budapest 13-as OEVK végeredmény

Az összes szavazat megszámolása után és 100%-s feldolgozottság mellett Vajda Zoltán 25 080 (45,5%) szavazatot tudhat magáénak Szatmáry Kristóf 24 612 (44,6%) szavazatával szemben. Tehát Vajda 468 szavazattal győzött.

Az ellenzéki képviselő az előválasztási nyilatkozat értelmében az MSZP frakcióba ül be, így a szocialisták már 10 mandátummal rendelkeznek és az MSZP-Párbeszéd szövetség 17 képviselővel a legerősebb ellenzéki csoport az országgyűlésben.

Forrás: MSZP sajtó, NVI

 

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img