400 forint 1 euró

Kilőtt a világűr felé a magyar valuta. Nemegészen 400 Ft volt az euróval szembeni árfolyama március 7-én.

Nincs megállás, nincs hátra fordulás, csak előre menés. A forint árfolyama elszáguldott, egyre kevesebbet ér már. A kormány menti a menthetetlent, az ellenzék a kormányt hibáztatja.

Totális forint-bebukás

Eléggé megrezdült a forint a háború hírére, 7,47 Ft-tal ért kevesebbet a háború kitörése előtti naphoz képest a forint. 11 nap alatt elértük azt a pontot is, hogy egy euró 400 forintot érjen. Teljesen elgyengült a valuta.

A forint gyengülése szépen lassan bekúszik a hazánkba árult termékek áraiba is. Inflációs hatása van az egyre drágább eurónak. Így a boltok polcain lévő termékek is napról napra egyre drágább lesz, ha a kormány és a Magyar Nemzeti Bank nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy erősödjön a forint.

Március 7-i mozgási adat: szinte elértük a 400Ft / 1€ árfolyamot.

Kormány: Brüsszel, spekuláció

A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója hétfőn arról beszélt, hogy a forint gyengülése mögött spekulációs támadás áll. De Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a brüsszeli szankcióknak az egyik áldozatává vált a magyar gazdaság.

Ellenzék: Putyin, 12 éve nem ez volt, kormányváltást

A Magyar Szocialista Párt egyértelműen a saját ciklusára utal vissza, hogy az ő idejükben soha nem volt ilyen gyenge a forint:

„Már több mint 400 forintba kerül egyetlen euró. Tizenkét éve 265 forint volt egy euró, két hete 360, ma már 400 forintba kerül. Soha nem volt ennyire gyenge a forint!”

A Jobbik azt jelezte, hogy kormányváltásra van szükség, hogy a forint visszanyerje erejét. A Momentum szerint az elmúlt 12 év oroszbarát és EU-ellenes politikájának következménye a 400 Ft-os euró.

› friss

HIRDETÉS

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img