2025 előtt nem jelenik meg kihajtható iPhone, de idén jön a 14-es modell

Az Apple csak a tökéletes kihajtható modellt adja ki, nem lehet látható hajtási él vagy szoftveres probléma.

Kinyithatós iPhone, hajlékony OLED kijelzővel

A hírek szerint az Apple hajtogatható iPhone-ja két évet késhet – írja a CNET. Az új Apple kinyithatós készülék eredetileg 2023 végén jelent volna meg. A legújabb iparági szivárogtatások szeriont viszont 2025 tűnik reális dátumnak.

Míg az androidos konkurensek mutattak már be és kapható is tőlük kinyitható kijelzős modellt, az Apple esetében csak pletykák és szabadalmak mutatják, hogy évek óta dolgoznak egy összecsukható iPhone-dizájnon, mely egy rugalmas OLED panelt kap. Ming-Chi Kuo (a mindig jól értesült iparági szakértő) korábban 2024-et is megjelölt lehetséges megjelenésnek, most több forrás is a 2025-öt jelölte meg.

Iparági pletykák szerint a cupertinoi cég bonyolult zsanérmegoldáson dolgozik és a szoftveroptimalizálás megoldásait keresi. Míg a Samsung nyilvánosan fejleszti összecsukható technológiáját (Galaxy Fold és a Galaxy Flip), az Apple teljes titokban teszi ezt. A felhasználóknak kiadott teszt eszközök esetében is csak nagyon kevés információ szivárgott ki. De állítólag a kijelző gyűrődésével és a szoftver kompatibilitásával vannak problémák.

Az AppleInsider néhány napvilágra kerül szabadalomra és az iPhone 14 kiszivárgott design-jára alapozva rendelelt néhány képet. Szerintük így néz majd ki a jövő kihajthatós iPhone telefonja:

Már gyártják az iPhone 14 Pro előszériáját

Megbízhatónak tűnő kiszivárgott információk szerint véglegesítették az Apple következő telefonjának a design-ját és megkezdték az előszéria gyártását. A készüléket a hírek szerint a Foxconn gyártja majd és állítólag már megkezdték az iPhone 14 Pro verziójának próbagyártását. Az előszéria gyártás a tényleges tömeggyártás előkészítése. Annak érdekében történik, hogy megbizonyosodjanak róla, képesek a készüléket az Apple szabványainak megfelelően összeszerelni.

Az Apple másik beszállítója a Luxshare a 2022 őszén megjelenő (várhatóan 4 féle) modellből az olcsóbb verziókat gyártja majd mint az iPhone 14 és a iPhone SE. A iPhone 14-es modellek a design az előző szériákat követik, tudásban viszont komolyabb fejlődés várható mint a 12/13 váltás esetében.

Forrás és képek: AppleInsider, CNET

› friss

hirdetés

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img